Model GDM-100-TA

Gasdichtheidsmonitor

Met bevestigde gasdichtheidstransmitter

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Gas density monitoring of closed SF6 tanks
  • For indoor and outdoor installation in SF6-gas-isolated switching units

Bijzondere eigenschappen

Modified bourdon tube pressure gauge with Gas Density Transmitter attached to the outside connection of the case

  • Local readout with alarm contacts
  • Remote readout (output 4 … 20 mA, 2-wire system), measuring ranges from 0 ... 10 g/liter to 0 ... 80 g/liter
  • High EMI performance, CE-conformity
  • Hermetically sealed, therefore no influence by atmospheric pressure fluctuation and differences in altitude

Omschrijving - Gasdichtheidstransmitter

Model 233.52.100 TA beschikt over een gasdichtheidstransmitter ie is bevestigd aan de kant van de drukaansluiting van de gasdichtheidsmonitor. Hij functioneert volledig als een standaard GD-10 gasdichtheidstransmitter, door de combinatie kunnen beide instrumenten echter de dichtheid aflezen via een enkele aansluiting op de tank. WIKA transmitter GD-10 L (met L-stekkerverbinding) wordt hieronder afgebeeld, GD-10 C (met bevestigde kabel) of GD-10 F (met robuuste veldkoffer) kunnen echter ook worden gebruikt.

De gasdichtheidstransmitter wordt volgens de virale vergelijking elektrisch gecompenseerd als gevolg van het niet-lineaire gedrag van SF6-gas. Dit zorgt voor de hoogste nauwkeurigheid en de best mogelijke temperatuurcompensatie omdat SF6 een echt gas is dat functioneert volgens de gaswetten van echt gas. Alleen een gasdichtheidstransmitter kan hier rekening mee houden.

De gasdichtheidstransmitter haalt de druk en de temperatuur van het  SF6-gas in het apparaat (tank) op.

De huidige gasdichtheid wordt door beide variabelen vastgesteld met behulp van een elektronisch evaluatiesysteem. Thermisch opgewekte drukveranderingen worden dynamisch gecompenseerd en beïnvloeden het outputsignaal niet.

De gasdichtheidstransmitter genereert een aan de dichtheid evenredig gestandaardiseerd signaal van 4 ... 20 mA (2-draads systeem) en meet bereiken van 0 ... 10 g/liter tot 0 ... 80 g/liter.

Herkalibratie van het nulsignaal is niet nodig door de langdurige stabiliteit van de gasdichtheidstransmitter. De hermetisch afgedichte meetcel garandeert zeer langdurige lekdichtheid. Hij is gelast om lekkages te voorkomen en onafhankelijk te blijven van atmosferische drukschommelingen en variaties in de montagehoogte.

De EMI-eigenschappen van de transmitter zijn getest conform IEC 61000-4-2 tot IEC 61000-4-6 en garanderen het veilige oppikken van het signaal dat speciaal is aangepasst aan de omstandigheden in schakeleenheden met hoogspanning.