Model GD10-F

Gasdichtheidstransmitter

Met veldbehuizing

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Monitoring gasdichtheid van gesloten SF6-tanks
  • Voor externe installatie in door SF6-gas geïsoleerde schakelapparatuur


Bijzondere eigenschappen

  • Meetbereiken van 0 ... 10  tot 0 ... 80 g/liter
  • Outputsignaal 4 ... 20 mA, 2-draads
  • Temperatuurgecompenseerde en hermetisch afgedicht, daarom geen temperatuurinvloed, door atmosferische drukschommelingen of hoogteverschillen.
  • Onderdelen die met het procesmedium in aanraking komen en behuizing gemaakt van roestvrij staal, volledig gelast
  • Spatwaterdichtheid conform IP 67, veldkoffer, uitstekende langetermijnstabiliteit, hoge EMI-prestatie


Omschrijving

De gasdichtheidstransmitter is elektronisch gecompenseerd. De compensatie is het gevolg van het niet-lineaire gedrag van SF6-gas. Het basisprincipe is de berekening volgens virale vergelijking. De gasdichtheidstransmitter haalt de fysische variabele druk en de temperatuur van het  SF6-gas in het apparaat (tank) op. De huidige gasdichtheid wordt door beide variabelen vastgesteld met behulp van een elektronisch evaluatiesysteem. Thermisch opgewekte drukveranderingen worden dynamisch gecompenseerd en beïnvloeden het outputsignaal niet.

De gasdichtheidstransmitter genereert een aan de dichtheid evenredig gestandaardiseerd signaal van 4 ... 20 mA.

Een herkalibratie van het nulsignaal en onderhoud zijn beide niet meer nodig door de langdurige stabiliteit van de gasdichtheidstransmitter.

Standaard zijn onderdelen die met het procesmedium in aanraking komen gemaakt van roestvrij staal. De hermetisch gelaste meetcel garandeert zeer langdurige dichtheid. De specifieke structuur van de meetcel behoeft absoluut geen interne afdichtingselementen zodat lekkage van de instrumenten kan worden uitgesloten. Vanwege deze eigenschappen is de gasdichtheidstransmitter tevens onafhankelijk van atmosferische drukschommelingen en variaties in de montagehoogte.

De EMI-eigenschappen van de transmitter zijn getest conform industrienormen (zie blz. 3) en garanderen het veilige oppikken van het signaal dat speciaal is aangepasst aan de omstandigheden in schakeleenheden met hoogspanning.