Model GD10-F2

Gasdichtheidstransmitter

Met 4 ... 20 mA dichtheids- en 4 ... 20 mA temperatuursignaal

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Monitoring gasdichtheid van gesloten SF6-tanks
  • Voor interne en externe installatie in door SF6-gas geïsoleerde schakelapparatuur
  • Eenvoudig te integreren in een gasmanagementsysteem

Bijzondere eigenschappen

  • Dubbele aflezing dichtheid en temperatuur
  • Diepe behuizing herbergt extra temperatuurtransmitter
  • Output: 2 x 4 ... 20 mA
  • Onderdelen die met het procesmedium in aanraking komen van roestvrij staal, volledig gelast
  • Hoge EMI-prestatie, uitstekende, langdurige stabiliteit

Omschrijving

Model GD10-F2 bevat een gasdichtheidstransmitter met extra temperatuursensor en een temperatuurtransmitter geïntegreerd in een speciale aansluitkop.

Het functioneert volledig als een standaard GD10 gasdichtheidstransmitter, de dubbele output kan echter disbalans in de individuele tanktemperatuur compenseren.

De gasdichtheidstransmitter zelf wordt volgens de virale vergelijking elektrisch gecompenseerd als gevolg van het niet-lineaire gedrag van SF6-gas.
De gasdichtheidstransmitter haalt de druk en de temperatuur van het SF6-gas in het apparaat (tank) op. De huidige gasdichtheid wordt door beide variabelen vastgesteld met behulp van een elektronisch evaluatiesysteem.

Thermisch opgewekte drukveranderingen worden dynamisch gecompenseerd en beïnvloeden het outputsignaal niet. De gasdichtheidstransmitter genereert een proportioneel ten opzichte van de dichtheid gestandaardiseerd signaal van 4 ... 20 mA (meetbereiken van 0 ... 10 g/liter tot 0 ... 80 g/liter).

Een herkalibratie van het nulsignaal en onderhoud zijn beide niet nodig door de langdurige stabiliteit van de gasdichtheidstransmitter. Standaard zijn onderdelen die met het procesmedium in aanraking komen gemaakt van roestvrij staal.

De hermetisch gelaste meetcel garandeert zeer langdurige lekdichtheid. De specifieke structuur van de meetcel behoeft absoluut geen interne afdichtingselementen zodat er niet via het instrument wordt gelekt.

Vanwege deze eigenschappen is de gasdichtheidstransmitter tevens onafhankelijk van atmosferische drukschommelingen en variaties in de montagehoogte. De behuizing beschikt over beschermingsgraad IP 65.

De EMI-eigenschappen van de transmitter zijn getest conform industrienormen (zie blz. 3) en garanderen het veilige oppikken van het signaal dat speciaal is aangepasst aan de omstandigheden in schakeleenheden met hoogspanning.

Gasdichtheidstransmitter
  • Gasdichtheidstransmitter