Model GAD-2000

Gasontvochtigingssysteem

Voor SF6-gasgevulde apparatuur tijdens gebruik

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

Vermindering van het vochtgehalte van SF6-gasgevulde apparatuur tijdens gebruik.


Bijzondere eigenschappen

  • Zorgen voor systeemveiligheid door middel van een dubbel veiligheidssysteem
  • Efficiënte verlaging van de onderhoudskosten van SF6-gasgevulde apparatuur (gasonttrekking tijdens bedrijf)
  • Gebruik van twee parallelle filters (model GPF-10) voor een hoog waterabsorptievermogen
  • Lage onderhoudskosten
  • Eenvoudige en intuïtieve bediening via 7'' touchscreen

Omschrijving

Vochtigheid in SF6-gasgevulde apparatuur
Bij midden en hoogspanningsschakelingen van de elektriciteitsnetbeheerders fungeert het SF6-gas als een uiterst efficiënt isolatiemedium en werkt het als de arc quenching tijdens het schakelproces.

De realiteit is meestal anders, aangezien absoluut zuiver SF6-gas in zeer weinig apparatuur wordt aangetroffen. Afhankelijk van de hoeveelheid aanwezige reactanten, waarbij de luchtvochtigheid het vaakst optreedt, worden na energie-input zeer giftige afbraakproducten gevormd. Bovendien tasten de ontledingsproducten niet alleen de oppervlakken van de tanks sterk aan, maar verminderen ze ook geleidelijk de diëlektrische sterkte van de isolatiematerialen in de schakelapparatuur.

Gasdroging in apparatuur tijdens gebruik
Het gasdrogingssysteem, model GAD-2000, kan het vochtgehalte van SF6-gasgevulde apparatuur verminderen. Het neemt het gas eruit, droogt het onafhankelijk van elkaar op en vult het terug naar het gascompartiment. Het dubbele veiligheidssysteem bestaande uit een geïmplementeerde SIL2-veiligheidsregeling en een staus query van de gasdichtheidsmonitor maakt een risicoloze en probleemloze uitvoering tijdens de werking van de schakelkast mogelijk.

Het gasontvochtigingssysteem kan optioneel worden uitgerust met een GSM-module voor gegevensoverdracht naar het mobiele apparaat van de operator. Bijvoorbeeld informatie over de geschatte resterende tijd van het proces of de actuele vochtigheidswaarden in het gascompartiment, evenals informatie over noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden, zoals het vervangen van een filter, worden overgedragen.

Gasontvochtigingssysteem, model GAD-2000

Gasontvochtigingssysteem, model GAD-2000

  • Gasontvochtigingssysteem, model GAD-2000Gasontvochtigingssysteem, model GAD-2000