Model GA40

Analyse-instrument voor het bepalen van de gasvochtigheid in SF6 gas

Gebaseerd op de spiegeldauwpunttechnologie

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Hoge-precisiemeting van het vochtgehalte (H2O) in met SF6-gas gevulde apparatuur

Bijzondere eigenschappen

  • Hoogste nauwkeurigheid van ± 0,1 °C
  • Automatische detectie van eindwaarde
  • Dynamic Contamination Correction "DCC"
  • Zeer snelle meettijden
  • USB-interface voor eenvoudige gegevensoverdracht


Omschrijving

Het analyse-instrument, model GA40, wordt gebruikt om met hoge nauwkeurigheid het vochtgehalte in SF6-gas te bepalen. Door de vul- en onderhoudsprocedures van schakelapparatuur kan een restvochtigheid in SF6-gas niet voorkomen worden. De concentratie van watermoleculen moet echter zo laag mogelijk worden gehouden om een probleemloos lang gebruik van de apparatuur te kunnen garanderen.

Hoge precisie
De GA40 is een geavanceerd meetinstrument dat wordt gebruikt om het vochtgehalte in SF6-gas snel, precies en met reproduceerbare nauwkeurigheid te bepalen. Het DCC-systeem (Dynamic Contamination Correction) voorkomt foute metingen als gevolg van een verontreinigde spiegel.

De GA40 controleert de stroming automatisch en reproduceerbaar. Foute metingen als gevolg van bedieningsfouten zijn dus vrijwel uitgesloten.

Zelfs bij de laagste dauwpunttemperaturen overtuigt de GA40 met zijn performance en onderscheidt zich duidelijk ten opzichte van conventionele spiegeldauwpunthygrometers. Dit wordt onder andere bereikt door een aangepaste controle van het koelelement.

Eenvoudige inbedrijfstelling
Adapters (DN 8, DN 20) benodigd voor het aansluiten van de GA40 op het betreffende gascompartiment zijn bij de levering inbegrepen. De solide meetbuis heeft zelfdichtende snelkoppelingen aan beide zijden om te voorkomen dat het SF6-gas onbedoeld ontsnapt.

Milieuvriendelijk
Het testgas kan tijdelijk aan de uitlaat van de GA40 worden opgeslagen met een gasterugwinningszak, zodat het milieuschadelijke SF6-gas niet in de omringende atmosfeer komt.
Zodra de terugwinningszak vol is, kan het SF6-gas met behulp van een model GTU-10 gastransfereenheid in een gascilinder worden teruggepompt en vervolgens worden gerecycleerd of, afhankelijk van de gaskwaliteit, direct opnieuw worden gebruikt.

Eenvoudige gegevensoverdracht
Het interne geheugen maakt opslag van 150 gegevensbestanden mogelijk. De gegevens kunnen te allen tijde via een USB-interface naar een pc worden verzonden.

Analyse-instrument voor het bepalen van de gasvochtigheid in  SF<sub>6</sub> gas
  • Analyse-instrument voor het bepalen van de gasvochtigheid in  SF<sub>6</sub> gas