Model GA20

Analyse-instrument voor het bepalen van de gasvochtigheid in SF6 gas

Gebaseerd op de polymeersensortechnologie

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

  • Meting van het vochtgehalte (H2O) in met SF6 gevulde apparatuur

Bijzondere eigenschappen

  • Snelle testresultaten, meettijd ca. 5 minuten
  • Compact en laag gewicht
  • Onderhoudsvrij
  • Bediening via touchscreen
  • Lange batterijduur


Omschrijving

Het analyse-instrument, model GA20, wordt gebruikt om het vochtgehalte in SF6-gas te bepalen. Door de vul- en onderhoudsprocedures van apparatuur kan een restvochtigheid in SF6-gas niet voorkomen worden. De vochtigheid moet echter zo laag mogelijk worden gehouden om een probleemloos lang gebruik te kunnen garanderen.

Eenvoudig te gebruiken
De GA20 maakt eenvoudige meethandelingen mogelijk en levert snel betekenisvolle resultaten.

Adapters benodigd voor het aansluiten van de GA20 op het betreffende gascompartiment zijn als optie verkrijgbaar. De solide meetbuis heeft zelfdichtende snelkoppelingen aan beide zijden om te voorkomen dat het SF6-gas onbedoeld ontsnapt.

Snel en veilig
Terwijl het testgas ca. 5 minuten door de meetkamer stroomt, wordt het dauwpunt direct aangegeven. De dauwpunttemperatuur en het vochtgehalte worden beide gelijktijdig onder verwijzing naar volume en massa in ppm op het display weergegeven.

Dankzij de korte testduur zijn slechts minimale hoeveelheden SF6-gas nodig. Het testgas dient tijdelijk aan de uitlaat van de GA20 te worden opgeslagen met een gasterugwinningszak, zodat het milieuschadelijke SF6-gas niet in de omringende atmosfeer komt.

Zodra de terugwinningszak vol is, kan het SF6-gas met behulp van een model GTU-10 gastransfereenheid in een gascilinder worden teruggepompt en vervolgens worden gerecycleerd of, afhankelijk van de gaskwaliteit, direct opnieuw worden gebruikt.

De invloed van de schommelingen in de omgevingstemperatuur wordt in de GA20 gecompenseerd. Het instrument controleert de stroming automatisch en reproduceerbaar. Foute metingen als gevolg van bedieningsfouten zijn dus vrijwel uitgesloten.