Model 73-8xx

Gevulde thermometer met schakelcontacten

Roestvrij stalen uitvoering

Geselecteerde documenten
Verkoopcontact Vragen? Vind een contactpersoon bij u in de buurt.

Toepassingen

 •  Sturing en regeling van industriële processen
 •  Bewaking van installaties en schakeling van elektrische circuits
 •  Universeel geschikt voor machinebouw, installaties, vaten, apparatenbouw en levensmiddelenindustrie
 •  Temperatuurmeting zonder contact met het medium
 •  Montage in instrumentenpanelen, schakelkasten, bedieningspanelen

Bijzondere eigenschappen

 •  Instrumenten voldoen aan de hoogste eisen van de meettechnologie
 •  Behuizing en stang van roestvrij staal
 •  Voor externe bevestiging op pijpleidingen en tanks.
 •  Meetinstrumenten met inductieve contacten voor gebruik in gevaarlijke omgevingen met ATEX-goedkeuring
 •  Meetinstrumenten met elektronische contacten voor PLC-toepassingen

Omschrijving

Waar ter plaatse of in moeilijk te bereiken locaties de procestemperatuur moet worden weergegeven en waar gelijktijdig een elektrisch circuit moet worden geschakeld, zijn de gevulde thermometers met schakelcontacten zeer geschikt.

Door de grote verscheidenheid aan mogelijke ontwerpen kunnen de gevulde thermometers van het model 73 perfect worden afgestemd op elke procesaansluiting of -locatie. De verstelbare stang en wijzerplaatuitvoering kan ten behoeve van eenvoudige aflezing in elke hoek worden ingesteld. Met de contactbaluitvoering (zonder enig contact met het medium) zijn temperatuurmetingen mogelijk, zelfs als de diameter van de pijpleiding buitengewoon klein is. Zorg er bij het monteren van deze thermometeruitvoering voor dat de contactbal over zijn gehele lengte in contact staat met het meetpunt.

Schakelaarcontacten (ook wel elektrische alarmcontacten genoemd) maken of onderbreken een elektrisch controlecircuit afhankelijk van de stand van de wijzer van het instrument.

De schakelcontacten kunnen over het gehele meetbereik worden aangepast. De instrumentwijzer (werkelijke waardewijzer) beweegt zich vrij over het gehele schaalbereik, onafhankelijk van de instelling. De instelwijzer kan via het venster worden afgesteld met behulp van een uitneembaar verstelsleuteltje (bevestigd op de klemmenkast).

Schakelcontacten die bestaan uit diverse contacten kunnen ook op een enkel instelpunt worden ingesteld. Contactactivering wordt gemaakt wanneer de werkelijke waardewijzer achter of onder het gewenste instelpunt komt.

Voor schakelcontacten zijn magnetische klikcontacten, Reed-schakelaars, inductieve contacten - om te voldoen aan ATEX - of elektronische contacten om een PLC te schakelen verkrijgbaar.

Capillair

Capillair

 • CapillairMontage achterzijde
Verlanglijst - Documenten (0)

Er staan momenteel geen documenten op uw verlanglijst. U kunt een document uit het downloadgedeelte aan uw verlanglijst toevoegen. hiervoor selecteert u de gewenste taal met behulp van het vlagsymbool.

Het maximumaantal van 20 items is bereikt.

Voer hier uw e-mailadres in om uw downloadlink per e-mail te ontvangen:

Het e-mailadres is ongeldig.